PDA

View Full Version : Sensor Not Working all of the time



apons
06-09-2016, 08:43 PM
I have a door sensor that during the day when the door is opened is detected and the panel will respond. But at night or the early morning, if I open the door on which the same sensor is at, nothing is picked up, it as if the door was never opened. I get no message warning me that the panel has lost communications with the sensor. Any suggestions why this is happening and how can I fix it. I was thinking of getting a repeater, but before I make the investment, I wanted to make sure.

Thanks in advance

admin
06-09-2016, 10:07 PM
I have a door sensor that during the day when the door is opened is detected and the panel will respond. But at night or the early morning, if I open the door on which the same sensor is at, nothing is picked up, it as if the door was never opened. I get no message warning me that the panel has lost communications with the sensor. Any suggestions why this is happening and how can I fix it. I was thinking of getting a repeater, but before I make the investment, I wanted to make sure.

Thanks in advance

Doesn't make sense unless there is RF Interference at night only? Can there be?

Can you do a system test (https://youtu.be/5YBbSH3lUmY) do this by pressing Security>Menu>Toolbox>Master Code> System Test

Test the zones in question during the day and at night and see if there register at the same level at different times

Asafashkenazi
09-28-2016, 02:58 AM
It's most likely something in your door. Your best bet is to call the nearest Locksmith (http://www.usexpertlocks.us/). They'll be able to fix your door, get you a new key, and or even re-key if for you. Hope this helps